Søgning

HÅRETS PORØSITET OG SKADER PÅ HÅRET

Definitionen af porøsitet er hårets evne til at absorbere fugt, hvilket primært skyldes graden af hævelse eller stramhed i hårets kutikula lag.

LAV PORØSITET

Lav porøsitet er lig med lav absorberingsevne

HØJ PORØSITET

Høj porøsitet er lig med høj absorberingsevne

En forståelse af meningen bag porøst hår er vigtig, hvis man skal kunne forstå hvilken effekt forskellige produkter har på hårstrået. Effekten af farvning og kemiske behandlinger, shampoo og hårkurer er forskellig i sundt versus beskadiget hår.

 • SUNDT HÅR

  Porøst hår er hurtigere til at absorbere produkt, og effekten af produktet er også hurtigere til at forsvinde - hvilket fører til at farven falmer. Sundt hår absorberer den passende mængde produkt.

 • PORØST HÅR

  Håret bliver porøst, tørt eller skrøbeligt grundet mangel på naturlige lipider. Meget porøst hår, hvor kutikula er helt åben, er normalt beskadiget på grund af overbehandling. Det kan skyldes for meget lysning, farve og andre kemiske præparater eller hyppig brug af varmeværktøjer som glattejern eller føntørrere.

 • SKADET HÅR

  Overdrevent porøst hår plejer at være beskadiget. Hvis kutikula er helt åben holder håret ikke særlig godt på farven. Selv den bedste farve kan falme hurtigt på grund af skadet hår. Skadet hår ser kedeligt og livløst ud og har nemt ved at knække.

 • KNÆKKET HÅR

  Eksterne elementer som føntørrer, glattejern, solen og at gå amok med en børste i vådt hår, når det er som mest skrøbeligt, kan også forårsage skader. Er håret ekstremt beskadiget kan det forårsage brud på cortex.

 

Lær mere om fakta om hår her.